UITNODIGING voor de Nieuwjaarsbijeenkomst 2020

Zondag 12 januari 2020 - van 16 tot 17.30 uur

Zondag 12 januari bent u allen van harte uitgenodigd om elkaar een goed nieuwjaar toe te wensen en uw misschien wel hoog gestapelde plannen voor het komende tuinseizoen vlammend met anderen te komen delen. Wij zullen zorgen voor de hapjes en drankjes, maar alleen uw aller aanwezigheid kan ervoor zorgen dat het vreugdevuur in de kantine lekker zal knetteren.
Alles gegarandeerd vuurwerk- en rookvrij! 

Dus wees welkom, 12 januari van 16 tot 17.30 uur in ons verenigingsgebouw.


Voor nu wensen we iedereen plezierige feestdagen.
Tot in het nieuwe jaar! 
Het bestuur

Afgelopen november is de compostberg machinaal omgezet.

Zaterdag 14 december 2019 - 10.00 uur - startpunt hockeyclub HCR Rotterdam - Hazelaarweg 2

Er is weer meer ruimte en daar zijn we blij mee.
De zwarte bergen zullen deze winter krimpen, daar zorgt de natuur dan weer voor.
Iedereen is altijd welkom om compost weg te komen scheppen.

Wilt u zich bij het brengen van nieuw tuinafval aan de volgende aanwijzingen houden:

  • Alleen klein (= handlang) gemaakt groen kunt u deponeren op de ( nu nog ) met rood-wit lint afgebakende plek aan de veldkant van de zwarte berg. Houd u zich aan deze regel; nu alweer waren daar veel te grote stukken gesnoeid struikgewas en riet gebracht. Handlang is hier het motto!
  • Aan de andere kant van de zwarte berg ziet u het takkenvak, bedoeld voor al uw houtige spul, zonder kluit of aarde eraan. Van welke boom of struik u hier takken aanlevert, met of zonder blad, dat maakt allemaal niet uit. En wat u hier brengt hoeft u dus ook niet klein te maken, liever niet zelfs, dat doen de hakselaars voor u. Mooi toch?
  • De grijze kunststofbakken zijn uitsluitend bedoeld voor het haksel dat onze gewaardeerde hakselaars regelmatig van uw aangeleverde takken maken. Gooi dus niets anders in deze bakken!
  • Door het haksel te mengen met uw kleingemaakte groen kunnen we al snel (na een jaar) mooie compost verkrijgen. Maar zodra er grote stukken hout of groen tussen komen te zitten wordt het composteerproces vertraagd (ook omdat wij er bij het nodige omzetten geen beweging meer in kunnen krijgen), blijft het volume te groot en kampen we met ruimtegebrek.

Aan de hand van de toch wel heel eenvoudig op te volgen regels denken we dat we met elkaar ons eigen tuinafval nog weer sneller en efficiënter kunnen verwerken dan tot nu toe. Met ieders hulp gaat dat lukken, natuurlijk. 
De Compostgroep

UITNODIGING "DE GROENE BOOG" INFORMATIE-WANDELING

Zaterdag 14 december 2019 - 10.00 uur - startpunt hockeyclub HCR Rotterdam - Hazelaarweg 2

In opdracht van Rijkswaterstaat werkt bouwcombinatie De Groene Boog aan de aanleg van de A16 Rotterdam, die in 2024 gereed zal zijn. Waarschijnlijk is het u niet ontgaan dat wij met de werkzaamheden gestart zijn.

Nieuwsgierig geworden naar het werk?
Op zaterdag 14 december organiseert De Groene Boog een wandeling langs het deel van het tracé bij u in de buurt. Wij geven u dan uitleg over de A16 Rotterdam, de werkzaamheden en de planning.

Lees meer

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF OVER ECOLOGISCH TUINIEREN MET VELT

10 december 2019

Graag informeren we u over de mogelijkheid om de nieuwsbrieven van Velt Rotterdam te ontvangen. Wij zijn de lokale loot van Velt, de vereniging voor ecologisch leven en tuinieren. En zetten ons in voor het delen van kennis middels de workshops die we organiseren en onze aanwezigheid op groene evenementen.
Op de site www.velt.nu vindt u meer informatie over de vereniging.
 
Mocht uw VTV interesse hebben in het verhaal van Velt, dan kunt u ons ook uitnodigen voor een lezing of workshop op uw complex, dit stemmen we graag nader met u af. We voegen uw tuin graag toe aan onze mailinglijst, laat u weten of u wel of geen interesse heeft.
 
Groene tuingroet,
Annelies, Eva en Sabina (team VELT Rotterdam)
 
http://www.facebook.com/VELTRotterdam voor afdelings-informatie 
(ook leesbaar als je geen facebook hebt)
http://www.Velt.nu voor alle verenigings-informatie van Nederland en België

UITNODIGING VOOR EEN GEZELLIGE WARME WINTERMIDDAG 

Zondag 22 december - 14.00 - 16.00 uur

Het bestuur nodigt alle tuinleden van VTV Lusthof uit voor
een gezellige warme wintermiddag.
Van 14.00 tot 16.00 uur is de kantine geopend voor

een heerlijk kopje zelf gemaakte Erwtensoep
en een Glaasje Gluhwein.

Ook kunnen er hippe Kerststukjes worden gemaakt.
Er zijn boomstammetjes, er is oase en veel versiering.
En misschien is het leuk om wat groen uit eigen tuin mee te nemen.

Vindt u het leuk om aanwezig te zijn,
laat dat dan voor 15 december even weten via:
een e-mailberichtje

POST van het AVVN

16 oktober 2019

Op 16 oktober hebben wij een vruchtbare bijeenkomst gehad over de Strategische  Verkenning Rotterdam. Aan het eind van de bijeenkomst heeft Marike Kuperus, die het gesprek in goede banen heeft geleid, toegezegd een verslag te maken en een tekst voor het verenigingsblad of de nieuwsbrief mee te sturen.

Beide stukken kunt u hier downloaden:
verslag van de bijeenkomst inclusief test voor de nieuwsbrief (pdf)

Reductie Grondhuur voor volkstuinders met een laag inkomen

30 november 2019

Op basis van het op 30 november 2017 genomen besluit van de Gemeenteraad blijft de uit 1974 stammende reductieregeling voor Volkstuinders met een laag inkomen gehandhaafd. Dus kan er ook dit jaar weer een aanvraag worden ingediend voor een reductie op de grondhuur. Deze reductie wordt berekend over de grondhuur van het voorgaande jaar. In dit geval dus 2018.
Tuinleden van VTV Lusthof die hiervoor in aanmerking komen raden wij aan notitie te nemen van de door Gemeente Rotterdam opgestelde nieuwsbrief die u hier kunt downloaden.

Download hier het AANVRAAGFORMULIER 

Geplande reparaties aan het asfalt van de paden op ons complex.

25 november 2019

De SVIN laat weten dat de genoemde asfalt-werkzaamheden in week 48 gaan plaatsvinden, dus vanaf maandag 25 november. Houd er dus rekening mee dat op sommige paden tijdelijk moeilijker begaanbare stukken zullen zijn. Deze zullen door de aannemer worden afgezet.

Afsluiten water najaar 2019

Vrijdag 1 november 2019

Vrijdag 1 november 2019 zal het water op de tuinen afgesloten zijn tot in het nieuwe seizoen in 2020 de vorst het land weer uit is.
Zit uw meter en/of uw kogelstopkraan in een kast of kist zorg dat deze dan toegankelijk is. Laat dit zo tot het eind van de middag.

In het waterprotocol kunt u lezen wat u en op welk moment u iets moet doen om te zorgen dat onze watervoorziening blijft werken.
De kraan in de kraanput in de grond blijft open en het aftapkraantje ernaast blijft dicht. Vanaf eind vorig jaar is besloten om met het gebruik van deze kranen te stoppen i.v.m. de ouderdom ervan.
De kogelstopkraan direct voor uw meter is nu de tijdelijke hoofdkraan!

Leden blijven aan het eind van het seizoen, zoals gebruikelijk, verantwoordelijk voor de staat van de put en dat de hoofdkraan open blijft en het aftapkraantje dicht. De waterleidingen in het huisje (na de meter) blijven uiteraard ook onder de verantwoordelijkheid van u als tuinlid vallen.

Alvast bedankt voor uw medewerking,

Henny Reinders
Namens de Technische Commissie
VtV Lusthof

Meer informatie

KNUSSE HERFSTMIDDAG voor alle kinderen en kleinkinderen....

Zaterdag 5 oktober 2019 - 13.30 - 16.00 uur

Jaarlijkse activiteitenmiddag voor alle kinderen en kleinkinderen van VTV Lusthof

We starten in de kantine maar gaan ook naar buiten.
Kom je ook?

Meld je dan aan vóór 1 oktober via:
activiteiten@vtvlusthof.nl

VTV Lusthof valt binnen de contouren van Rotterdam-The Hague Airport

Maandag 29 juli 2019

Geen bedreiging voor VTV Lusthof
Dankzij de ligging van ons volkstuincomplex, dat in de aanvliegroute ligt van het vliegveld Rotterdam - The Hague Airport en daarmee dus binnen de contouren valt van de luchthaven, is er geen sprake van een directe bedreiging i.v.m. woningbouw.
Binnen de contouren van de luchthaven en de aanvliegroute is namelijk geen woningbouw toegestaan. Wat betekent dat onze tuinvereniging voor wat betreft staduitbreiding voorlopig buiten de gevarenzone blijft.

Lees meer

ca. 9 Volkstuin Verenigingen in Rotterdam bedreigd door woningbouw

Maandag 29 juli 2019

AVVN geeft noodsignaal af en volgt de ontwikkelingen op de voet
De landelijke organisatie voor Samen Tuinieren wil van Rotterdam snel duidelijkheid over het tijdspad waarin bouwwethouder Bas Kurvers volkstuinen gaat offeren voor woningbouw.
In een brief aan het stadsbestuur zegt de overkoepelende vereniging van volkstuinders geschrokken te zijn van de bouwplannen van Rotterdam in het kader van de Strategische Verkenning Verstedelijking.
‘’Uit de kaarten die zijn bijgevoegd maken wij op dat zeker 9 volkstuinverenigingen die deel uitmaken van onze organisatie bedreigd worden door deze plannen. Dit is ongeveer een kwart van het totaal aantal volkstuinverenigingen in Rotterdam’’, aldus het AVVN.

Luister op BNR Nieuwsradio

Omleiding fietspaden Wildersekade en kruising N471 / Doenkade

Vrijdag 4 juli 2019

Vanaf half juli 2019 wordt een deel van het fietspad op de Wildersekade afgesloten.

Het gaat om het gedeelte tussen de kruising met de Lage Limiet en de Schiebroekseweg. Dit gedeelte van het fietspad wordt definitief afgesloten en komt niet meer terug op deze locatie. Het fietspad wordt verlegd om plaats te maken voor de tijdelijke rotonde bij de Ankie Verbeek Ohrlaan. De omleiding voor de fietsers wordt met borden aangegeven.

Lees meer

Weekendafsluitingen A20 van Gouda richting Rotterdam

Vrijdag 4 juli 2019

Rijkswaterstaat voert van 5 – 8 juli en van 12 – 15 juli onderhoudswerkzaamheden uit op de A20 van Gouda richting Rotterdam.

Werkzaamheden
Van vrijdag 5 juli 22.00 uur tot maandag 8 juli 05.00 uur en van vrijdag 12 juli 22.00 uur tot maandag 15 juli 05.00 uur vinden er werkzaamheden plaats op de A20 tussen knooppunt Gouwe en knooppunt Terbregseplein en tussen knooppunt Kleinpolderplein en knooppunt Kethelplein. Alle rijstroken zijn daarbij afgesloten; weggebruikers worden omgeleid via Den Haag.  

Naar de Nieuwsbrief van Rijkswaterstaat

Eieren zoeken en Paasbuffet

Op zondag 21 april a.s. vieren we het jaarlijkse paasfeest op VTV Lusthof.
Dit jaar hebben we twee programmaonderdelen: 

  • Om 11.00 uur starten we de dag met het traditionele eieren zoeken en een kinderactiviteit. Vanaf 10.45 uur bent u van harte welkom in de kantine.
  • Om 12.30 uur serveren we een heerlijk paasbuffet in de kantine.

Helpt u mee paaseieren zoeken en/of schuift u gezellig aan bij een heerlijk paasbuffet? 

Aansluiten watermeters

Donderdag 28 maart 2019

Vanaf donderdag 28 maart 2019 zal het water op de tuinen weer worden aangesloten. Controleer op lekkage als er weer waterdruk is!!!!

Wij vragen nu EXTRA uw aandacht om het waterprotocol te lezen en te volgen omdat dit enigszins is gewijzigd.

Klik hier voor Waterprotocol versie 2.02

Wij wijzen u er nogmaals op de kraan in de kraanput in de grond open te laten staan. Omdat de kraan in de grond telkens weer een paar jaartjes ouder is, komen er met de jaren meer gebreken. Om te voorkomen dat het uw hoofdkraan is die plotsklaps moet worden vervangen, door te lang gebruikt te zijn, stoppen we met het gebruiken van deze kranen en wordt de kogelstopkraan direct voor uw meter de tijdelijke hoofdkraan!

Als lid blijft u tot aan het eind van het seizoen verantwoordelijk voor de staat van de put en dat de hoofdkraan open blijft en het aftapkraantje dicht. De waterleidingen in het huisje (na de meter) blijven uiteraard ook onder de verantwoordelijkheid van u als tuinlid vallen.

Alvast bedankt voor uw medewerking,

Henny Reinders
Namens de Technische Commissie
VtV Lusthof

Nieuwsbericht Rijkswaterstaat

Voorbereidingen op het seizoen bij de kweekkas

Zondag 3 maart 2019

Het mooie weer in de laatste week van februari gaf voor medewerkers van de kweekkas aanleiding om de kleine kas te verplaatsen. Dit ter voorbereiding op misschien wel weer een lange droge zomer.

Lees meer

Minister Van Nieuwenhuizen geeft startsein aanleg A16 Rotterdam

Dinsdag 5 februari 2019

De aanleg van de A16 Rotterdam is begonnen! Met uitzicht op de zuidelijke tunnelmond gaf Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat op maandag 18 maart 2019 in Rotterdam het officiële startsein voor de aanleg van de A16 Rotterdam.

Nu het broedseizoen volop aan de gang is, stopt voorlopig het verwijderen van groen in het Lage Bergse Bos. Begin februari begon bouwcombinatie De Groene Boog met de eerste fase van het verwijderen van groen in het gedeelte waar de nieuwe tunnel komt.

Rijkswaterstaat gaat verduurzamen. De Rottemerentunnel in de A16 Rotterdam is hier een mooi voorbeeld van. De tunnel wordt volledig energieneutraal.

Naar de Nieuwsbrief van Rijkswaterstaat

JAAROVERICHT 2018

Zondag 20 januari 2019 

Als u de nieuwjaarsreceptie van 12 januari 2019 hebt begewoond, dan hebt u van de voorzitter David de Glint kunnen horen dat er door Sijmen Aleman een speciale digitale versie van de Lusthofbode is vervaardigd in de vorm van een JAAROVERZICHT 2018. Het is samengesteld vanuit nieuwsbrieven van het afgelopen jaar en foto's die tijdens het afgelopen seizoen zijn gemaakt.

Leden en belangstellenden kunnen de Bode hier downloaden.
Wij wensen iedereen veel leesplezier

Download JAAROVERZICHT 2018

NIEUWJAARSWENSEN 2019

Zaterdag 12 januari 2019 - 15:00-17:00 uur

Zaterdag 12 januari a.s. bent u van harte uitgenodigd om in ons verenigingsgebouw het nieuwe jaar in te luiden.
 
2018 is een jaar waarin Lusthof veel nieuwe leden heeft mogen begroeten. De nieuwjaarsborrel is dan bij uitstek een gelegenheid om met elkaar kennis te komen maken, onder het genot van een hapje en een drankje. 
Dus iedereen van harte welkom, oud en nieuw!

Zie ook de AGENDA

Is uw tuin ook klaar voor de winter?

1 december 2018

Het water is afgesloten het hek is op slot; VTV Lusthof houdt een winterslaap.
Tot aan het volgende voorjaar en het nieuwe tuinseizoen liggen de activiteiten stil en wachten we af tot aan het nieuwe seizoen. Of... toch niet helemaal.
Zijn er misschien nog onder u van wie de tuin nog niet geheel winterklaar is. In dat geval raden wij u aan dit snel te doen. Want, voor u het weet is uw tuin bedekt onder een pak sneeuw. Of komen we de winter weer door zonder sneeuw en ijs.
We gaan het zien.

Zo maak je een tuin winterklaar