Laat je inspireren...

Dankzij de inzet van een aantal enthousiaste en gemotiveerde tuinleden is rond de kweekkas een grote diversiteit van bloemen, planten, struiken en bomen ontstaan. Het vormt een inspiratiebron voor iedereen die de natuur een warm hart toedraagt.

Er wordt gewerkt zonder chemische bestrijdingsmiddelen, terwijl het composteringsproject bijdraagt in een natuurlijke bemesting. Enerzijds zien we een verscheidenheid van bedden waarin allerlei gewassen ten behoeve van de moestuin zijn aangeplant. Maar ook is er een kruidentuin met bekende en minder bekende kruiden. Het is een tuin waarin, zij het op bescheiden schaal, vrij mag worden geknipt. Verder zien we een vlindertuin en een wilde tuin met allerlei bijzondere bloemen, planten, struiken en bomen, waaronder een Clerodendrum bungeii, Pauwlonia Tomentosa, Paenonia suffruticosa lutea en Buddleja. Kortom een inspiratiebron voor iedereen.

Maar ook de bestaande tuinen op het complex zijn bron van inspiratie. Hierbij een aantal sfeerbeelden om je te enthousiasmeren.

© VTV Lusthof