"TUINEN-STOP!"

Tijdelijk accepteren wij geen aanmeldingen.

Onze WELKOMST-COMMISSIE is in de afgelopen periode overstelpt met aanvragen voor een tuin.
Om die reden en ook vanwege het feit dat er reeds een wachtlijst van mensen die in aanmerking willen komen voor een tuin, is van bestuurszijde besloten om op de gelegenheid tot aanmelden tijdelijk een stop in te voeren.
Met excuses voor dit ongemak verzoeken wij u vriendelijk om deze website in de gaten te houden, tot het moment zich voordoet, dat er weer aanmeldingen en inschrijvingen mogelijk zijn.

Je hebt belangstelling voor een tuin. Wat leuk! 

Maar bedenk wel dat u weet waar u aan begint...

Het is belangrijk om te weten dat je lid wordt van een vereniging en van een Bond. Dit houdt in dat er RECHTEN én PLICHTEN aan het lidmaatschap zijn verbonden.

 • Héél belangrijk is dat u groene vingers heeft en in staat bent om een tuin te onderhouden en wat misschien nog belangrijker is: dat u er tijd voor heeft! Beschikt u over weinig vrije tijd, vergeet het dan!
 • Eén van de plichten is bijvoorbeeld 18 uur algemeen werk per jaar. Dit moet er voor zorgen dat:
  • het complex (het algemeen groen en terrein) een verzorgd aanzien heeft;
  • het verenigingsgebouw op gezette tijden wordt schoongemaakt;
  • en er mensen zijn die de winkel in de loods runnen, etcetera, etcetera.
 • Daarnaast zijn er vele handen nodig om de vereniging optimaal te laten functioneren en zijn vrijwilligers noodzakelijk.

Klinkt u dit als logisch in de oren? Vindt u dat u binnen onze vereniging past en dat u het tuinieren op de juiste wijze weet te combineren met recreëren? Bekijk dan de beschikbare tuinen en volg de procedures.

Procedure bij inschrijving en aankoop van een volkstuin op VTV Lusthof:

 1. U moet inwoner zijn van de Gemeente Rotterdam)*
 2. Er staan op dit moment nog aspirantleden op de wachtlijst. Dus als u zich inschrijft kan het zijn dat er enige tijd overheen gaat voordat u aan de beurt bent. Wel wordt de procedure gevolgd om in aanmerking te komen voor een aspirant lidmaatschap.
 3. Heeft u interesse in een tuin en heeft u al een tuin op VTV Lusthof óf bent u reeds aspirant-lid?

)* Als u niet in Rotterdam woonachtig bent, heeft inschrijven geen zin.

Klik dan hieronder op de button "beschikbare tuinen".

Kiest u voor het aanmeldformulier dan kunt u naam, adres, telefoonnummer en een motivatie voor uw interesse voor een volkstuin invullen. (VTV Lusthof hanteert eerst een proeflidmaatschap van een jaar)

© VTV Lusthof