Algemeen Werk

Ofwel...openbaar groen, samen doen!

 VTV Lusthof is gelegen in het Schiebroekse Park.
Het is een openbaar park en het complex van vtv Lusthof maakt daar deel van uit. Dit betekent dat ons tuincomplex voor iedereen toegankelijk is. Van zonsopgang tot zonsondergang. Het spreekt dan ook voor zich dat wij onze bezoekers graag deelgenoot willen laten zijn van al het moois dat de natuur ons biedt. Maar dan moet het er natuurlijk wel goed onderhouden uitzien. En dat is meer dan alleen uw eigen tuin.
Ook het openbaar groen op ons complex vergt onderhoud en dat doen wij met z'n allen. Dat noemen we Algemeen Werk. Maar, dat bijhouden van het openbaar groen is echter slecht één vorm van Algemeen Werk. Want, er zijn veel meer werkzaamheden waarvoor we samen de handen uit de mouwen moeten steken. Ieder lid is verplicht om aan een van die Algemene Werkzaamheden deel te nemen. En wel 18 uur op jaarbasis. Hieronder geven wij u een klein overzicht van de verschillende mogelijkheden die er zijn om uw Algemeen Werktijd nuttig te besteden.  

Soorten Algemeen werk

Algemeen werk is er in vele soorten. Want, tenslotte is vtv Lusthof een tuinvereniging en zoals bij elke vereniging draagt de onderlinge samenwerking in belangrijke mate bij aan het reilen en zeilen van de vereniging. En daarbij is er voor ieder lid een taak weggelegd. 

Het mooiste is natuurlijk dat u werk doet wat u leuk vindt. Misschien zijn er zelf karweitjes die te maken hebben met uw  beroep of het beroep dat u heeft uitgeoefend. Hieronder ziet een overzicht van de mogelijkheden. Enfin, vult u zelf maar in. 

  • Loodsdienst; Een (vaste) groep loodsmedewerkers draait volgens een rooster van maart t/m september loodsdiensten op woensdag en zaterdag.
  • Kantinedienst; Een (vaste) groep barmedewerkers draait volgens een rooster het hele jaar door bardiensten.
  • Schoonmaak verenigingsgebouw; Drie groepen met (vaste) medewerkers maken volgens een rooster iedere twee weken op zaterdag het verenigingsgebouw schoon.
  • Onderhoud van het complex; Verreweg de grootste groep tuinleden zitten in de “buitenploegen”. Zij werken, volgens een rooster, van maart tot en met november overal op het complex aan de paden en perken. Onkruid wieden, snoeien, vegen e.d.
  • Hakselploeg; het hakselen tot houtsnippers van de door leden ingebrachte takken als gevolg van snoeiwerk, e.d.

Ook zijn er bijzondere “taken” die onder algemeen werk vallen zoals bijv.

  • Ondersteuning boekhouding
  • Afvoeren grof vuil naar milieupark