Kweekkas bereidt zich voor op het seizoen

Het mooie weer in de laatste week van februari gaf voor medewerkers van de kweekkas aanleiding om de kleine kas te verplaatsen. Dit ter voorbereiding op misschien wel weer een lange droge zomer. De kleine kas is door de verplaatsing dichter onder de heg gekomen, waardoor een meer getemperd licht naar binnen valt. Jan en Frank (zie foto), die hebben meegeholpen om deze klus te klaren, gunnen zich even wat rust na de inspannende werkzaamheden.

Ook de grote kas verdiend wat aandacht. Pieter heeft zich ontfermt over de waterleidingen de thermostaten, zodat meteen kan worden begonnen. 

Maar omdat dit werk nog wat langer de tijd neemt is de zwembroek maar weer opgevouwen en heeft men het zwembad weer leeg laten lopen.

De inmiddels bekende bosnimf heeft deze winter ook een behoorlijk knauw gekregen. Het heeft er weg van dat zij een van de wolven op de hoge Veluwe is tegengekomen. Arnold heeft Jane gevraagd haar een schoonheidsbehandeling te geven, zodat ze er straks weer fris en fruitig bij staat.

Inmiddels heeft Arnold ook de overtollige algen uit de vijver gevist. Tijdens dit werk zag hij de krabbescharen alweer stijgen. Ook heeft hij weer wat zaden apart gehouden om te gaan voorkiemen.

Ja, en dan de Wilgenhut. Die staat er ook prachtig bij. Hij is bedoeld al pompoenen klimrek. Vermoedelijk eerst wat kapucijners (stikstof, vlinderbloemigen). Aan de slootkant is er nu ruimte ontstaan om waar wat rabarber kan worden geplant. Afgelopen zomer had de rabarber het slecht door de droogte en warmte.

Rest nog de grote en kleine kas op te ruimen en schoontemaken. Daarmee kunnen meteen al uren worden gewonnen. Wie zich geroepen voelt, kan zich melden bij Arnold.

Namens de Kweekkas-commissie
Arnold van der ZIjden