Bericht van "De Hakselaars"

18 februari 2018

Graag voortaan alle gesnoeide takken met het dikke stuk naar het pad neerleggen. Nu gooit iedereen alles door elkaar zodat je de takken van elkaar moet trekken en dat is extra werk. Mocht je mee willen helpen hakselen dan horen we dat graag. Namens de Hakselaars
Vriendelijke groeten, Arnold van der Zijden

Stormschade op VTV Lusthof

19 januari 2018

De storm die op 18 januari over ons land raasde heeft ook op ons tuincomplex VTV Lusthof voor de nodige ravages gezorgd. Omgewaaide bomen, maar ook losliggende voorwerpen en tuinmeubilair zijn aan de wandel gegaan. Wij raden daarom iedereen aan om op korte termijn een bezoekje te brengen aan uw tuin om eventuele schade op te nemen en te zorgen voor herstel.

Doe mee met de nationale tuinvogeltelling 2018!

27 of 28 januari 2018

Jong of oud, kenner of leek: iedereen kan meedoen op 27 of 28 januari.
Tel een half uurtje alle vogels in eigen tuin en verwonder je over wat er allemaal te zien is. Met de tips van de Vogelbescherming ben je goed voorbereid.

De Nationale Tuinvogeltelling is het grootste wetenschappelijke evenement met burgers van Nederland. Meedoen is nuttig en eenvoudig. Het kost slechts een half uur van je tijd. Noteer alle waarnemingen en geef het voor 30 januari 12.00 uur door via de app of de website. In 2017 zijn er 946.475 vogels geteld.

Knutseltips
Samen tellen is leuk. En om het extra leuk te maken, heeft Vogelbescherming Nederland (knutsel)tips. Zoals het maken van een heuse uilenlampion maken.
Kijk voor alle tips op de website Nationale Tuinvogeltelling

Gezellge drukte tijdens Nieuwjaarsborrel

7 januari 2018

Op zondagmiddag 7 januari jl. waren alle tuinleden tussen 14.00 tot 17.00 uur in de kantine uitgenodigd om elkaar nieuwjaar te wensen. Het werd een gezellige drukte. Helaas bleek de voorzitter David de Glint door de griep geveld, maar de vice-voorzitter Cok van Beek nam zijn taak waar. Hij sprak de aanwezigen toe en wenste iedereen een succesvol en gezond tuinjaar toe.

Klik hier voor een impressie

Het is weer tijd voor een nieuwjaarsborrel!

7 januari 2018

Seizoen 2017 is al afgelopen en ook het jaar lijkt wel omgevlogen.
We kijken gelukkig weer uit naar een nieuw seizoen, maar eerst proosten we op het nieuwe jaar. U bent van harte uitgenodigd op zondagmiddag 7 januari
van 14.00 tot 17.00 uur in de kantine.

Fijne jaarwisseling!

Het bestuur: David de Glint, Olla Noorman, Cok van Beek, Marian van Beek

Samen Kerststukjes maken werd een "Gezellige Wintermiddag"

17 december 2017

Dat de activiteitencommissie ook in de winter niet stil zit, mocht wel blijken op zondag 17 december toen een leuk aantal deelnemers zich had verzameld in de kantine voor het maken van kerststukjes. Het werd een gezellige wingtermiddag op VTV Lusthof en de resultaten mochten er zijn.


Klik hier voor een impressie

Tracé-informatiekaart A16 Rotterdam gelanceerd

19 december 2017

Waar komt de A16 Rotterdam precies te liggen? En hoe wordt de weg ingepast in het landschap? Deze informatie is te vinden op de interactieve tracé-informatiekaart.

Nieuwsbericht Rijkswaterstaat

Nieuwe reeks buurtbijeenkomsten A16 Rotterdam weer goed bezocht

18 december 2017

Van half november tot half december organiseerde Rijkswaterstaat een reeks nieuwe, kleinschalige buurtbijeenkomsten over de A16 Rotterdam. Net als voor de buurtbijeenkomsten in december 2016 en juni 2017 waren bewoners uitgenodigd die straks zeer dicht in de buurt van de nieuwe rijksweg wonen.

Nieuwsbericht Rijkswaterstaat

Is uw tuin ook klaar voor de winter?

1 december 2017

Het water is afgesloten het hek is op slot; VTV Lusthof houdt een winterslaap.
Tot aan het volgende voorjaar en het nieuwe tuinseizoen liggen de activiteiten stil en wachten we af tot aan het nieuwe seizoen. Of... toch niet helemaal.
Zijn er misschien nog onder u van wie de tuin nog niet geheel winterklaar is. In dat geval raden wij u aan dit snel te doen. Want, voor u het weet is uw tuin bedekt onder een pak sneeuw. Of komen we de winter weer door zonder sneeuw en ijs.
We gaan het zien.

Zo maak je een tuin winterklaar

Afsluiten van het water

13 november 2017

Vanaf maandag 13 november 2017 zal het water op de tuinen afgesloten zijn tot in het nieuwe seizoen in 2018 de vorst het land weer uit is.
Kijk ook even in het waterprotocol onder het kopje "AFSLUITING" of al uw kranen goed staan voor de komende winter.
Leden blijven aan het eind van het seizoen, zoals gebruikelijk, verantwoordelijk voor de afsluiting van de hoofdkraan in de put en het daarbij opendraaien van het aftapkraantje. De waterleidingen in het huisje (na de meter) blijven uiteraard ook onder de verantwoordelijkheid van u als tuinlid vallen.

Meer lezen